Skip to main content

Algemeen

Medische hulpmiddelen kunnen door de huidtherapeut worden ingezet bij de behandeling van oedeem. Vaak is een manuele behandeling alleen niet voldoende om het oedeem te doen afnemen. We kunnen in dit geval gebruik maken van tal van producten die door fabrikanten zijn ontwikkeld om het oedeem onder controle te houden.

Huidzorg Harderwijk

Kwaliteit geregistreerde praktijk voor huid- en oedeemtherapie.

Maak direct een afspraak

Bij Huidzorg Harderwijk werken we met verschillende leveranciers:

Niet iedere cliënt is identiek, daarom vinden wij het belangrijk dat de kennis van de therapeut met betrekking tot de medische hulpmiddelen, up-to-date is.Voor oedeem in een arm of been, wordt bijvoorbeeld een ander hulpmiddel ingezet dan oedeem in de borstregio.

Advies

Er bestaan verschillende soorten oedeem, iedere vorm van oedeem vraagt om een eigen aanpak.
Uw huidtherapeut weet welke methode voor u het meest geschikt is en kan gebruik maken van onderstaande hulpmiddelen om het oedeem te reduceren.
Ook voor de nacht zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar.

Jovipack

Indien het oedeem zich in de borstregio bevindt, na een borstsparende operatie of een amputatie, kan er door de huidtherapeut gekozen worden voor een Jovipak pad. Door de pad te dragen onder een sport- of compressiebeha, wordt er een drukverschil gecreëerd en zal het oedeem afnemen. Ook heeft de pad een masserend effect op het weefsel, waardoor fibrose wordt behandeld of tegengegaan.
Behalve de Jovipack pad kunnen er ook jovipack producten voor de benen of armen aangemeten worden.

Thoraxbandage

Een andere mogelijkheid om oedeem in de borst en/of flank tegen te gaan is een thoraxbandage. De thoraxbandage zorg voor druk op het weefsel en door kleine spierbewegingen ontstaat er een massage van de huid. Dit activeert het lichaam om lymfvocht af te voeren, de thoraxbandage zorgt ervoor dat de oedeemregulatie weer op gang komt en dat er minder oedeem ophoopt.

Tinkfit

In de praktijk zien we ook dames met lipoedeem, speciaal voor vrouwen met deze klachten is de TinkFit ® compressiebroek ontwikkeld. Deze broeken bieden comfort en zijn gemaakt van dunne elastische garen, waarbij geen naden op de bovenbenen en liezen zijn verwerkt. Dit vergemakkelijkt het aantrekken van de compressiebroek.
De compressiebroek is goed te combineren met bijvoorbeeld therapeutisch elastische kousen.

Circ aid en Farrowwrap

Circ aid® en Farrow Wrap® zijn producten die geadviseerd worden bij veneus- en lymfoedeem. Deze compressiemiddelen zijn een goed alternatief voor ambulante compressie therapie (zwachtelen). De producten geven een constant compressieniveau en zijn gemakkelijk en snel aan en uit te trekken. Door de compressie zal het oedeem afnemen. Belangrijk is ook dat de zelfredzaamheid en therapietrouw bij het dragen van deze producten worden vergroot. Dit verhoogt de kwaliteit van leven.

Mobiderm

De Mobiderm® producten hebben nopjes aan de binnenzijde, waardoor een drukverschil in het weefsel ontstaat. Hierdoor gaat het oedeem zich verplaatsen met als gevolg heeft dat het weefsel soepeler wordt.

Emdaplast Carefix

CareFix postoperatieve beha’s zijn ontworpen om onmiddellijk
na borstoperaties of radiotherapie te worden gedragen, wanneer
de huid nog gevoelig is.
Het naadloze ontwerp en de zachte stof zijn ideaal voor de fase
na de operatie, omdat het ondersteuning en volledige
bewegingsvrijheid zonder beperking biedt en gevoelig weefsel
hier niet geïrriteerd door raakt.
Dankzij de voorsluiting en het flexibele materiaal kan de wond
eenvoudig geïnspecteerd worden en kunnen wondverbanden
gemakkelijk worden verwisseld. Daarnaast is het voor het
verpleegkundig personeel en de patiënt eenvoudig aan te
trekken.

Behalve Carefix bh’s zijn er ook Carefix hemdjes verkrijgbaar die evenals de bh’s een compressie op het (oedemateuze) weefsel geven. In het hemdje zijn pockets verwerkt waarin (tijdelijke) borstprothesen passen.

Alle bh’s en hemdjes zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Dit is een greep uit de selectie van medisch hulpmiddelen die de huidtherapeuten van Huidzorg Harderwijk u kunnen bieden. Er zijn veel mogelijkheden, ook kunnen er combinaties gemaakt worden van verschillende compressiematerialen.

Heeft dit artikel u geholpen?

Mocht u nog vragen hebben dan helpen wij u graag. U kunt uw vraag via onderstaand formulier stellen of direct een afspraak met ons maken.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Uw bericht


    Check a.u.b. uw spambox, het is mogelijk dat onze mail in deze box terechtkomt.