Skip to main content

Algemeen

Door de kennis van dermatologen, plastisch chirurgen en schoonheidsspecialisten te bundelen is een nieuw paramedisch beroep ontstaan, genaamd huidtherapie. Huidtherapeutische behandelingen vormen een zinvolle aanvulling  op de behandeling van een huisarts of specialist.

Huidtherapie

Huidtherapie is een erkende, jonge specialisatie binnen de paramedische zorg. Sinds 2003 is het beroep huidtherapeut een wettelijk erkend paramedisch beroep met een beschermde titel. Dit is geregeld via artikel 34 van de Wet op de Beroepen  in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG).
De huidtherapeut behandelt mensen met een zieke of beschadigde huid op verwijzing van een huisarts of specialist. Dit in tegenstelling tot een schoonheidsspecialiste, die de gezonde huid verzorgt, verwent en verfraait. Het doel van een huidtherapeutische behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking ten gevolge van een huidaandoening.

Opbouw behandeling

Ongeacht het huidprobleem bestaat de aanpak van uw huidtherapeute uit een aantal stappen waarbij u nauw wordt betrokken:

Onderzoek; Tijdens het eerste consult vindt een persoonlijk gesprek plaats waarin uw klachten en verwachtingen worden besproken. Samen met de gegevens van een eventueel verwijzend arts vormt deze informatie de basis voor het onderzoek van uw huidtherapeute.

Behandelplan; Uw huidtherapeute stelt samen met u een behandelplan op. De resultaten van het onderzoek zijn daarbij richtinggevend. Soms is het nodig de verwijzend arts hierbij te betrekken.

Behandeling(en); Na het opstellen van het behandelplan volgt het behandeltraject. Uw huidtherapeute beschikt over verscheidene technieken en vaardigheden die hierbij kunnen worden toegepast.

Aanvullende adviezen; Tijdens en na het behandeltraject geeft uw huidtherapeute adviezen. Deze adviezen zijn bedoeld ter ondersteuning van de behandeling of ter voorkoming van herhaling van de klacht.

Evaluatie; Voor een succesvolle behandeling is uw motivatie onmisbaar. Tijdens en na het behandeltraject kijkt u samen met uw huidtherapeute naar de resultaten om vast te stellen of de behandeldoelen zijn bereikt.

Vergoedingen

De vergoedingen voor behandelingen door een huidtherapeut zijn afhankelijk van de soort behandeling en de soort verzekering. Doorgaans dient u aanvullend verzekerd te zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Raadpleeg hiervoor uw polis of informeer bij uw verzekeraar.

U dient de behandeling eerst zelf in de praktijk te betalen, vervolgens kunt u de factuur zelf declareren bij uw verzekeraar.

Heeft dit artikel u geholpen?

Mocht u nog vragen hebben dan helpen wij u graag. U kunt uw vraag via onderstaand formulier stellen of direct een afspraak met ons maken.

Huidzorg Harderwijk

Kwaliteit geregistreerde praktijk voor huid- en oedeemtherapie.

Maak direct een afspraak

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Uw bericht


    Check a.u.b. uw spambox, het is mogelijk dat onze mail in deze box terechtkomt.