Skip to main content

Algemeen

Marnitztherapie kan door uw therapeut als aanvulling op manuele lymfedrainage worden ingezet bij de behandeling van oedeem, fibrose, littekenweefsel en bewegingsbeperkingen.
Deze therapie is ontwikkeld door Dr. Marnitz uit Duitsland. De therapeut heeft een uitgebreide scholing gevolgd om deze therapie te kunnen toepassen.

Huidzorg Harderwijk

Kwaliteit geregistreerde praktijk voor huid- en oedeemtherapie.

Maak direct een afspraak

Behandeling

Marnitztherapie is een gecombineerde behandeling bestaande uit een sleutelzonemassage en manuele therapie. Bij deze therapie richt de therapeute zich op de het gehele lichaam. Waar de klacht tot uiting komt, is niet per definitie de plek waar het probleem zich bevindt. Daarom dient er een groter gebied behandeld te worden.

De therapeut combineert de Marnitz therapie met manuele lymfedrainage, om een optimaal resultaat te behalen.

Resultaat

Resultaat door middel van Marnitztherapie is al snel te bemerken, vaak al na 1-2 behandelingen. U kunt dit ervaren door pijn afname, verbetering van bewegingsbeperking en een verbeterde afvloed van de lymfe.

Vergoeding

Marnitztherapie is een onderdeel van de oedeemtherapie. De vergoeding voor  oedeemtherapie door een huidtherapeut zijn afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Raadpleeg uw polis of zorgverzekeraar om na te gaan welke rechten op vergoeding u heeft.

Bij vergoeding: de behandelingen worden door Huidzorg Harderwijk ingediend bij uw zorgverzekeraar en hoeft u niet vooraf zelf te betalen.

Voor oedeemtherapie heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Heeft dit artikel u geholpen?

Mocht u nog vragen hebben dan helpen wij u graag. U kunt uw vraag via onderstaand formulier stellen of direct een afspraak met ons maken.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht


  Check a.u.b. uw spambox, het is mogelijk dat onze mail in deze box terechtkomt.