Skip to main content

Ervaringen

Oedeem

“Sinds november 2013 kom ik bij huidzorg Harderwijk voor de oedeem in mijn arm en borst, door een okseltoilet, en een hele harde plek in mijn borst door de bestraling. Ik ben door de mamacare verpleegkundige in het St Jansdal door verwezen.

De eerste weken kwam ik 2 keer per week, later werd dat één keer per week. Voor de lymfe behandelingen van mijn arm werd deze verschillende keren met lymfe tape ingetaped en dat waren echte kunstwerken. De harde plek in mijn borst werd vooral gemasseerd. De behandelingen gingen verder maar ik had al geen pijn meer van de harde plek in mijn borst. Na de lymfetape behandeling kreeg ik een arm- en een handsteunkous aangemeten waar ik veel baat bij heb.

Ik kon met al mijn vragen komen waarna we samen naar oplossingen zochten. Naast deze behandelingen is het gewoon gezellig zodat het niet vervelend is om te komen.

Mw. Hoogstrate, Biddinghuizen

Dermicapenbehandeling

“Jaren geleden had ik nooit gedacht om ooit een dergelijke review te kunnen schrijven. Tot en met mijn 20e had ik altijd namelijk een super gladde huid waar ik geen omkijken naar had. Sinds 4 jaar is dit helaas anders.

Bij het krijgen van mijn eerste puistjes kocht ik in de drogist de meest uiteenlopende producten die beloofden goed te zijn voor mijn huid. Niets bleek minder waar te zijn. Het werd erger en erger. Op een gegeven moment heb ik de stap gemaakt om een huidtherapeut in te schakelen. Je gezicht is per slot van rekening je visitekaartje en het liefst wil je natuurlijk dat dit er goed uitziet. Als persoon ben ik niet onzeker te noemen, maar wanneer het om mijn huid ging, was dit altijd wel het geval. Ik schat dat het inmiddels een jaar geleden is dat ik voor het eerst bij Bianca terecht ben gekomen.

Hoewel mijn huid tijdens de eerste afspraken nog erg onrustig was, werd dit gelukkig steeds minder en kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen terug. Op een gegeven moment adviseerde zij mij om eens de behandeling met de dermapen te proberen. Een erg kostbare, niet geheel pijnloze maar zeer doeltreffende behandeling. In mijn geval hadden de puistjes rode vlekjes en kleine littekentjes achtergelaten.

Inmiddels heb ik de behandeling 4 keer herhaald en kan ik zeggen dat er steeds minder van mijn ooit zo slechte huid te zien is. Natuurlijk ben je zelf altijd kritischer dan je omgeving als het om je eigen uiterlijk gaat, maar oprecht kan ik zeggen dat ik tevreden ben over het resultaat. Ik kan het iedereen dan ook écht aanraden te doen en er hard voor te sparen, het is het meer dan waard!”

Mw. Zandbergen, Amsterdam

Lipoedeem

“Ik ben een vrouw van 62 jaar. Sinds 2015 ben ik bij Huidzorg Harderwijk. Mijn benen en billen raakten steeds meer opgezet. ik had er heel veel pijn aan vooral met lopen maar ook met zitten! De thuiszorg medewerkers van  Allerzorg gaven ook aan dat mijn benen steeds dikker werden. Uiteindelijk is de huisarts ingeschakeld. die constateerde dat het lipoedeem is.

Al snel konden we de huidtherapie inschakelen. Die de zelfde week nog kon langskomen om mij aan huis te behandelen. De medewerkers van Huidzorg Harderwijk zijn zeer vakkundig en gespecialiseerd in lipoedeem.

Ze komen mij 2x in de week masseren. Daarbij heb ik steunkousen en een elastische steunbroek aangemeten gekregen. De pijn is een stuk minder geworden, gelukkig.”

Mede dankzij de goede zorgen van Huidzorg Harderwijk

Mw. van der Werff, Harderwijk

Oedeemtherapie mammacare

“In mei 2010 ben ik borstbesparend geopereerd en zijn al mijn lymfeklieren in mijn linkeroksel verwijderd. De dagen na de operatie had ik een gigantische bel met vocht onder mijn oksel, zodanig dat ik mijn arm niet eens naar beneden kon doen. Na een aantal keren met een drain spuit het vocht weggehaald te hebben (waarna het er binnen een halve dag weer zat) ben ik doorverwezen door de mammapoli naar Huidzorg Harderwijk.

Wanneer je toch al een heftige ervaring achter de rug hebt met de emotionele achtbaan die daar bij hoort was het voor mij een verademing het gevoel te hebben “in goede handen te zijn”. Ik vond het erg prettig dat na al het negatieve gedoe aan mijn lijf er liefdevolle aandacht voor was. En ook heel belangrijk, dat het hielp. Groot was mijn verbazing dat na de eerste behandeling (in de avond) ik de volgende ochtend wakker werd en de bel met vocht verdwenen was.

In die periode (net na de operatie en bestralingen) moest ik twee tot drie keer per week voor behandeling om het gewenste resultaat, een slanke arm en geen vochtproblemen te bereiken. Dit is in de loop der jaren afgebouwd naar eens in de drie weken. Ik heb een steunkous aangemeten gekregen maar hem in al die jaren maar één korte periode nodig gehad en dat was tijdens de chemotherapie. Nu ligt hij gelukkig al jaren in de la.

Ik kan niet uitdrukken hoe blij en dankbaar ik ben dat er zo’n prettige, mensvriendelijke en natuurlijke manier bestaat om je oedeem onder controle te krijgen en te houden. Heel erg bedankt dames van Huidzorg Harderwijk.”

Mw. W. Verbeek, Harderwijk

Acnetherapie

“Sinds het begin van de puberteit heb ik altijd erg last gehad van acne. Dat is normaal,maar na 9 jaar was deze acne nog steeds niet verdwenen. Daarom ben ik een paar maanden geleden naar de huisarts gegaan waarna ik een verwijsbrief kreeg voor de huidtherapeut. Huidtherapie in combinatie met de voorgeschreven medicijnen door de huisarts hebben mij erg geholpen.

Mijn acne is bijna weg, er zitten alleen nog wat littekens, het is een kwestie van tijd voordat deze ook verdwenen zullen zijn. Verder blijft mijn huid gevoelig daarom ga ik eens in de zo veel tijd toch even naar de huidtherapeut, deze afspraken worden ook steeds minder.

Hoewel ik inmiddels wel aan de acne gewend was, heeft de huidtherapie mijn zelfvertrouwen wel een boost gegeven. Ook heb ik mijn huid beter leren kennen en weet ik beter hoe ik het moet behandelen.”

Mw. D. Dirksen, Harderwijk