Algemeen
Cryotherapie is een behandeling waarbij gemakkelijk en snel ongewenste, goedaardige huidafwijkingen verwijderd kunnen worden. Door middel van bevriezing wordt het aangedane weefsel beschadigd. Hierbij wordt het omliggende, gezonde weefsel vermeden.
Huidzorg Harderwijk
Kwaliteit geregistreerde praktijk voor huid- en oedeemtherapie.
Maak direct een afspraakBehandeling
Met de zogenoemde cryopen wordt de huidafwijking aangestipt. Vervolgens wordt door middel van stikstog onder hoge druk deze afwijking bevroren. Doorgaans is één behandeling voldoende om de ongewenste huidafwijking te verwijderen. De afwijking kan tot op de millimeter nauwkeurig aangestipt worden, waardoor het omliggende weefsel gespaard blijft. De behandeling is nagenoeg pijnloos, men ervaart doorgaans een prikkelende sensatie. Na de behandeling voelt het behandelde gebied wat schrijnend aan.
Indicaties
De volgende indicaties kunnen door middel van cryotherapie effectief worden behandeld:
- Hand- en voetwratten
- Pigmentvlekken
- Ouderdomsvlekken (gezicht en lichaam)
- Waterwratjes
- Haemangioma
Nazorg
Direct na de behandeling wordt het behandelde gebied rood en licht vochtig. In de dagen na de behandeling kan de huid in het behandelde gebied donkerrood tot donkerbruin kleuren. Ook kan er een korstje ontstaan. Het is van belang dit korstje te laten zitten, deze dient ter bescherming van het beschadigde huidgebied.
Doorgaans is de huid na 10 – 14 dagen genezen. Het is belangrijk om gedurende het genezingsproces, maar ook de periode daarna, de huid te beschermen tegen de zon met minimaal spf 30. Dit ter voorkoming van ongewenste pigmentaties.
Vergoeding
De vergoeding voor cryotherapie door een huidtherapeut is afhankelijk van de aanvullende verzekering. Raadpleeg uw polis of zorgverzekeraar om na te gaan welke rechten op vergoeding u hebt.
De factuur van de behandeling dient contact of per pin betaald te worden in de praktijk. Vervolgens kunt u zelf de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar.
Voor cryotherapie heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.