Skip to main content

Algemeen

Laserontharing kan worden toegepast om overbeharing/ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam te behandelen.
Er wordt gesproken van overbeharing wanneer er meer of dikkere haren groeien op plaatsen waar normaal geen of slechts weinig haar groeit. We kennen twee vormen van overbeharing: Hypertrichose en Hirsutisme.
Er wordt van hypertrichose gesproken wanneer de haargroei toeneemt op plaatsen waar al enige haargroei bestaat. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Deze vorm van overbeharing ontstaat tijdens de pubertijd.
Hirsutisme is een aandoening die een mannelijk beharingspatroon veroorzaakt bij vrouwen. In plaats van donshaar ontstaat er lokaal bij vrouwen donker haar in het gezicht en/of op het lichaam.

Huidzorg Harderwijk

Kwaliteit geregistreerde praktijk voor huid- en oedeemtherapie.

Maak direct een afspraak

De werking van laserontharing

Tijdens de behandeling wordt de laserstraal geabsoreerd door het pigment (melanine) in de haar. Er ontstaat warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. Er wordt een temperatuur bereikt van ongeveer 70 graden, waardoor het haarzakje afsterft. Het haarzakje kan geen nieuwe haar meer produceren, mits de behandeling plaatsvindt in de juiste haargroeifase.
De behandeling is niet pijnloos, maar wordt over het algemeen goed verdragen. De korte puls voelt als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet. De duur van de behandeling is afhankelijk van het behandeloppervlak.

Voor, tijdens en na de behandeling

Wanneer er gestart wordt met laserontharing is het van belang 6 weken voorafgaand aan de behandeling de haren niet te epileren of harsen. Wanneer de haar uit het haarzakje is verwijdert, is er geen pigment en kan de het haarzakje niet worden vernietigd. De haren mogen gedurende het behandeltraject wel geknipt of geschoren worden.
Voorafgaand aan de behandeling mag de huid tenminste 4 weken niet onbeschermd blootgesteld worden aan de zon. Wanneer een huid te bruin is zullen de instellingen van de laser moeten worden aangepast, waardoor er niet optimaal kan worden behandeld. Wij adviseren het gebruik van een zonbeschermingsproduct met minimaal spf 30 voor, tijdens en na de behandeling.

Normale huidreacties na de behandeling zijn roodheid, irritatie en zwelling. Dit verdwijnt gewoonlijk kort na de behandeling.
Na de behandeling zullen de haartjes geleidelijk uitvallen, het is belangrijk niet aan deze haartjes te trekken.

Aantal behandelingen

Doordat een haar een groeicyclus doormaakt zijn er drie verschillende fasen. Bij haren in de groeifase bevindt het pigment zich diep in het haarzakje. Hierdoor reageren deze haren optimaal op een laserbehandeling.
De groeifase van haren in het gezicht duurt ongeveer 6 weken, voor haren op het lichaam is dit ongeveer 8 weken. Hierdoor is het ideaal om 1 keer per 6 tot 8 weken voor behandeling te komen. Na elke behandeling komen er dus minder haren terug en merk je na de eerste behandeling al effect!
Na gemiddeld 8 tot 10 behandelingen zijn de meeste haren een keer behandeld in de juiste fase en vergoed verdwenen. Het is mogelijk dat nieuwe haarzakjes in de toekomst nieuwe haren gaan produceren door hormoonschommelingen als bijvoorbeeld de overgang.

Vergoeding

De vergoeding voor laserontharen door een huidtherapeut is afhankelijk van de aanvullende verzekering. Raadpleeg uw polis of zorgverzekeraar om na te gaan welke rechten op vergoeding u hebt.

De factuur van de behandeling dient contact of per pin betaald te worden in de praktijk. vervolgens kunt u zelf de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar.

Voor laserontharen heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Tarief laserontharing per behandeling*

Gezicht
 Tussenstuk wenkbrauwen €40,-
 Bovenlip €75,-
 Oren en neusharen €75,-
 Voorhoofd €75,-
 Jukbeenderen €75,-
 Kin €90,-
 Bakkebaarden €100,-
 Nek €115,-
 Wangen €120,-
 Hals €110,-
 Kin en bovenlip €150,-
 Baardstreek €200,-
Lichaam
 Streep op buik €85,-
 Tepelhoven €85,-
 Voetrug en tenen €90,-
 Handen €90,-
 Oksels €100,-
 Bikinilijn (klein) €125,-
 Bikinilijn (groot) €175,-
 Onderarmen €150,-
 Billen €175,-
 Borst €175,-
 Buik €200,-
 Onderbenen €220,-
 Bovenbenen €250,-
 Borst en Buik €275,-
 Hele armen €250,-
 Rug (zonder schouder) €300,-
 Rug (met schouders) €350,-
Combi tarieven
 Oksels en bikinilijn €200,-
 Bovenbenen en bikinilijn (klein) €300,-
 Onder en bovenbenen €375,-
 Hele benen en bikinilijn (klein) €450,-
 Buik, rug en schouders €450,-
 Benen, bikinilijn en oksels €500,-
 Buik, borst, rug en schouders €550,-

*Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. Tijdens de intake wordt het te behandelen gebied en de exacte prijs bepaald door de huidtherapeut.

Annulering

Bij verhindering graag 48 uur van te voren afmelden. Anders zijn wij genoodzaakt om  kosten in rekening te brengen.

Heeft dit artikel u geholpen?

Mocht u nog vragen hebben dan helpen wij u graag. U kunt uw vraag via onderstaand formulier stellen of direct een afspraak met ons maken.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Uw bericht


    Check a.u.b. uw spambox, het is mogelijk dat onze mail in deze box terechtkomt.