Skip to main content

Algemeen

Cupping is een behandelmethode waarbij de huid met siliconencups vacuüm gezogen wordt. Met als doel verklevingen of blokkades te behandelen. cupping kan worden toegepast op het gezicht of lichaam en kan zowel therapeutisch als cosmetisch worden ingezet.

Huidzorg Harderwijk

Kwaliteit geregistreerde praktijk voor huid- en oedeemtherapie.

Maak direct een afspraak

Behandeling

De huid wordt voor behandeld met vaseline, waardoor de cup zich eenvoudig laat verplaatsen over de huid. De cup wordt vervolgens op het te behandelen gebied geplaatst, waarbij de huid vacuüm gezogen wordt. De vacuüm kracht kan aangepast worden van milde tot intensieve zuigkracht. Door het ontstane vacuüm wordt de huid deels in de cup gezogen, waardoor en bloed naar de behandelde plek wordt gezogen. Het gevolg is een betere doorbloeding van het fasciale netwerk en het lichaam ontdoet zich sneller van afvalstoffen (via de poriën).

Er zijn verschillende soorten en maten cups, zodat deze aangepast kunnen worden aan het te behandelen gebied. Een cupping behandeling voelt aan als een stevige massage. Hierbij worden de dieper gelegen huidlagen bereikt, het geeft ontspanning en brengt het lichaam weer in balans.

Effecten

 • Ontspannende, kalmerende en helende werking van het fasciale netwerk
 •  Opheffen van blokkades in het lichaam
 • afvoer van afvalstoffen en vocht
 • Stimuleert de productie van collageen en elastine
 • Verbetering van de elasticiteit en stevigheid van de huid (o.a. bij cellulite)
 • Verbetering van littekenweefsel, verklevingen en rimpels

Tijdens het cuppen kunnen er lokaal rode plekken ontstaan, dit is normaal. De plekken verdwijnen na enkele dagen. De eerste behandeling kan pijnlijk voelen doordat het weefsel gespannen is. Wanneer er regelmatig gecupt wordt, zal dit gevoel afnemen.

Indicaties

De cupping behandeling kan zowel therapeutisch als cosmetisch worden toegepast. De therapeutische toepassing zorgt ervoor dat (post operatieve) littekens losgemaakt en soepeler worden, waardoor pijnklachten en/of bewegingsbeperkingen afnemen. De cupping is vaak een uitbreiding op de oedeembehandeling met manuele lymfedrainage. Door het cuppen komen er afvalstoffen vrij die vervolgens door de drainage afgevoerd kunnen worden.

Daarnaast kan de cupping worden toegepast bij de behandeling van cellulite. Cellulite ontstaat vaak door een slechte vochtafvoer in het huidgebied rond buik, billen en dijen. Het gevolg is dat er onder de huid putjes en bobbeltjes voorkomen. Lymfevocht kan op den duur veranderen in vetcellen waardoor een bobbelige huid zichtbaar wordt. Door regelmatig te cuppen zal de huidconditie verbeteren en kan de cellulitis verminderen.

Vergoeding

De vergoeding voor cupping door een huidtherapeut zijn afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Raadpleeg uw polis of zorgverzekeraar om na te gaan welke rechten op vergoeding u heeft.

Wanneer de cupping een onderdeel is van de oedeembehandeling worden de behandelingen door Huidzorg Harderwijk ingediend bij uw zorgverzekeraar en hoeft u niet vooraf zelf te betalen.

Voor oedeemtherapie heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Heeft dit artikel u geholpen?

Mocht u nog vragen hebben dan helpen wij u graag. U kunt uw vraag via onderstaand formulier stellen of direct een afspraak met ons maken.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw bericht


  Check a.u.b. uw spambox, het is mogelijk dat onze mail in deze box terechtkomt.