Algemeen

Ongewenste haargroei komt in Nederland bij 80% van de vrouwen voor na de overgang.  Het komt zowel voor bij mensen met een blanke, getinte of donkere huid.

De beste en veiligste optie om deze ongewenste haargroei te laten verwijderen is door een goed geschoolde huidtherapeut.

Huidzorg Harderwijk

Kwaliteit geregistreerde praktijk voor huid- en oedeemtherapie.

Maak direct een afspraak

Hoe werkt de behandeling

In de haar bevindt zich pigment (melanine), de laserstraal wordt geabsorbeerd door het melanine. Er ontstaat warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. Er wordt een temperatuur bereikt van ongeveer 70 graden waardoor het haarzakje afsterft. Het haarzakje kan geen nieuwe haar meer produceren, mits de behandeling plaatsvindt in de juiste haargroeifase. De behandeling is niet pijnloos, maar wordt meestal goed verdragen. De korte puls voelt als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet. Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn, ook is roodheid en soms wat zwelling mogelijk. Dit verdwijnt gewoonlijk kort na de behandeling. De behandeltijd kan variëren afhankelijk van het te behandelen gebied.

Voor en tijdens de behandeling

Wanneer u besluit te gaan laseren, is het van belang dat u zelf niet meer epileert, harst of onthaart van de touwtjesmethode. Wanneer de haar uit het haarzakje is verwijdert, is er geen pigment en kan de het haarzakje niet worden vernietigd. U mag voor en tussen de behandeling de haren wel knippen of scheren.
Voorafgaand aan de behandeling mag u tenminste 4 weken niet zonnebaden. Wanneer een huid te bruin is zullen de instellingen van de laser moeten worden aangepast, waardoor er niet optimaal kan worden behandeld. Ook tussen de behandelingen is het zaak de huid zo licht mogelijk te houden. Gebruik daarom een zonnebrandcrème met een hoge factor.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en warm aanvoelen. Het is van belang om direct zonlicht te vermijden tot enkele dagen na de behandeling. U kunt de huid het best beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Probeer niet aan de losse haartjes te trekken wanneer deze geleidelijk uit vallen. Wel is het mogelijk om deze haartjes te scheren.

Aantal behandelingen

Doordat een haar een groeicyclus doormaakt zijn er drie verschillende fasen. Bij haren in de groeifase bevindt het pigment zich diep in het haarzakje. Hierdoor reageren deze haren optimaal op een laserbehandeling.
De groeifase van haren in het gelaat duurt ongeveer 6 weken, voor haren op het lichaam is dit ongeveer 8 weken. Hierdoor is het dus ideaal om 1 keer per 6 tot 8 weken voor behandeling te komen. Na elke behandeling komen er dus minder haren terug en merk je na de eerste behandeling al effect!
Na gemiddeld 8 behandelingen zijn de meeste haren een keer behandeld in de juiste fase en vergoed verdwenen. Het is mogelijk dat nieuwe haarzakjes in de toekomst nieuwe haren gaan produceren door hormoonschommelingen als bijvoorbeeld de overgang.

Vergoeding

Indien u aanvullend verzekerd bent, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding, mits de overbeharing zich in het gelaat bevindt. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u recht heeft op vergoeding.
De prijzen van de behandeling staan in de tarievenlijst. Tijdens de intake wordt het te behandelen gebied bepaald door de huidtherapeut en wordt de exacte prijs bepaald.

Tarief laserontharing per behandeling

Gelaat
 Tussenstuk wenkbrauwen €60,-
 Bovenlip €75,-
 Oren en neusharen €75,-
 Voorhoofd €75,-
 Jukbeenderen €75,-
 Kin €90,-
 Bakkebaarden €100,-
 Nek €115,-
 Wangen €120,-
 Hals €110,-
 Kin en bovenlip €150,-
 Baardstreek €200,-
 Heel gelaat €200,-
Lichaam
 Streep op buik €85,-
 Tepelhoven €85,-
 Voetrug en tenen €90,-
 Handen €90,-
 Oksels €100,-
 Bikinilijn (klein) €125,-
 Bikinilijn (groot) €175,-
 Onderarmen €150,-
 Billen €175,-
 Borst €175,-
 Buik €200,-
 Onderbenen €220,-
 Bovenbenen €250,-
 Borst en Buik €275,-
 Hele armen €250,-
 Rug (zonder schouder) €300,-
 Rug (met schouders) €350,-
Combi tarieven
 Oksels en bikinilijn €200,-
 Bovenbenen en bikinilijn (klein) €300,-
 Onder en bovenbenen €375,-
 Hele benen en bikinilijn (klein) €450,-
 Buik, rug en schouders €450,-
 Benen, bikinilijn en oksels €500,-
 Buik, borst, rug en schouders €550,-

Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Afzegging

Bij verhindering graag 48 uur van te voren afmelden. Anders zijn wij genoodzaakt om  kosten in rekening te brengen.

Heeft dit artikel u geholpen?

Mocht u nog vragen hebben dan helpen wij u graag. U kunt uw vraag via onderstaand formulier stellen of direct een afspraak met ons maken.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw bericht

Check a.u.b. uw spambox, het is mogelijk dat onze mail in deze box terechtkomt.