Algemeen

Bij Huidzorg Harderwijk maken we gebruik van elektrische epilatie, als behandeling ter vermindering van overbeharing in het gelaat.
Er wordt gesproken van overbeharing wanneer er meer of dikkere haren groeien op plaatsen waar normaal geen of slechts weinig haar groeit. We kennen twee vormen van overbeharing: Hypertrichose en Hirsutisme.
Er wordt van hypertrichose gesproken wanneer de haargroei toeneemt op plaatsen waar al enige haargroei bestaat. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Deze vorm van overbeharing ontstaat tijdens de pubertijd.
Hirsutisme is een aandoening, die een mannelijk beharingspatroon veroorzaakt bij vrouwen. In plaats van donshaar ontstaat er lokaal bij vrouwen donker haar in het gezicht, op de rug of in de liesstreek.

Huidzorg Harderwijk

Kwaliteit geregistreerde praktijk voor huid- en oedeemtherapie.

Maak direct een afspraak

Haargroei is bij mensen genetisch bepaald. Wanneer een haar wordt gemaakt in de haarfollikel duurt het maanden of jaren voordat deze uitvalt. Nadat de haar is uitgevallen duurt het zes weken tot anderhalf jaar, voordat er uit deze haarfollikel weer een nieuwe haar groeit.

Wanneer we een haar verwijderen uit follikel en er na een week alweer een haar terugkomt, is dit in werkelijkheid een haar die hier direct naast groeit.

Onze haren zijn gevoelig voor hormonen, overbeharing bij vrouwen ontstaat dan ook door de invloed van androgene hormonen.

Er zijn meerdere mogelijkheden:

  • Haarfollikels reageren overgevoelig op een normale hoeveelheid androgene hormonen.
  • Te hoge productie van androgene hormonen, bijvoorbeeld door zwangerschap of menopauze.
  • Medicatie

Behandeling

Tijdens de behandeling wordt er een minuscuul naaldje ingebracht in de haarfollikel (haarzakje), vervolgens wordt er door de huidtherapeut enkele seconden stroom gegeven.

Door de stroom ontstaat er warmte in de follikel waardoor deze beschadigd wordt. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen. Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft met meerdere factoren te maken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam.

Na de behandeling zal het behandelde gebied wat roodheid vertonen en een minimale zwelling, dit zal ongeveer na een half uur weer verdwenen zijn.

Adviezen

Om de haren goed te kunnen zien en behandelen moet er drie tot vier dagen voor de behandeling gestopt worden met het scheren of knippen van de haren.

Tijdens de gehele duur van de behandeling dient u zelf niet meer te epileren of harsen.

  • Door het epileren of harsen kan de haargroei gestimuleerd worden.
  • Doordat de huidtherapeut niet kan zien welke haar er nog behandeld moet worden zal de behandelperiode langer duren.
  • Er kunnen wondjes ontstaan door harsen en epileren.

Adviezen voor de eerste 48 uur na de behandeling:

  • Niet in de zon of onder de zonnebank
  • Niet in de sauna of in bad
  • Niet krabben

Mocht de roodheid of de zwelling langer aanhouden, mag u altijd koelen met een coldpack of een koud, nat washandje.

Vergoeding

De vergoeding voor elektrische epilatie door een huidtherapeut zijn afhankelijk van de aanvullende verzekering. Raadpleeg uw polis of zorgverzekeraar om na te gaan welke rechten op vergoeding u hebt.

De factuur van de behandeling dient contact of per pin betaald te worden in de praktijk. vervolgens kunt u zelf de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar.

Voor elektrische epilatie heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Heeft dit artikel u geholpen?

Mocht u nog vragen hebben dan helpen wij u graag. U kunt uw vraag via onderstaand formulier stellen of direct een afspraak met ons maken.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw bericht

Check a.u.b. uw spambox, het is mogelijk dat onze mail in deze box terechtkomt.