Zonbescherming

By mei 23, 2016Algemeen

5 mei 2016

Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, maar bovenal een PRACHTIGE FANTASTISCHE lente dag!!
Heerlijk om zo’n dag te benutten om een blog te schrijven over zonbescherming en zonproducten!
Zonbescherming is voor mij momenteel onmisbaar, met de hormonen van de zwangerschap ben ik extra gevoelig voor het ontwikkelen van een melasma(zwangerschapsmasker).
Factor 50 op mijn gezicht is momenteel echt een MUST!!!

blog foto

Maar waar moet je nu op letten als je zonproducten aanschaft en hoe lang kan je ze bewaren, hoe smeer je het op? Over deze vragen en nog veel meer gaat de blog!

Huidkanker

Huidkanker neemt behoorlijk toe in Nederland! Eén op de vijf Nederlanders krijgt huidkanker tijdens hun leven. Mannen krijgen het iets vaker dan vrouwen, maar vrouwen zijn bezig met een behoorlijke inhaalrace!

Houdbaarheid

Vaak staat er op de producten geen datum vermeld, wel staat er vermeld dat de producten na opening 12 maanden houdbaar zijn. Wat moet je dan doen?
De filters die zorgen dat je goed beschermd wordt tegen de UV stralen zijn een jaar stabiel. Daarna neemt de stabiliteit van het product snel af! Het gevolg is dat de factor van een zonproduct ouder dan een jaar niet meer optimaal beschermd. Het beste wat je kan doen is echt elk jaar een nieuw zonproduct aanschaffen en alle oude producten weg doen!

Hoeveelheid smeren

Wij Nederlanders staan bekend om onze zuinigheid, zo ook in het smeren van een goed zonbeschermingsproduct! Het smeren mag best royaal! Voor het goed beschermen van een gezicht en hals moet je een theelepel van het product gebruiken! Hieronder een opsomming van de hoeveelheid.

1 theelepel voor gezicht en hals
2 theelepels voor armen en schouders
3 theelepels voor borst, buik en rug
2 theelepels voor de benen

Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat we meerdere keren per dag moeten smeren, het liefst iedere 2 uur!

Huidtypes

Huidtype 1: rossig haar, blauwe ogen
Huidtype 2: blond haar, blauwe ogen
Huidtype 3: bruin haar, groene/ bruine ogen (Zuid-Europees)
Huidtype 4: Aziatische huid
Huidtype 5: Negroïde huid

Ieder huidtype heeft een andere aanpak nodig qua smeren, maar wat als een paal boven water staat is dat iedereen WEL moet smeren! Echter is het wel zo, hoe lichter de huid, hoe hoger de factor!
Een fabel die ik hier graag wil ontkrachten: als je al bruin bent hoef je niet meer te smeren. Of ik ben al bruin, dus ik verbrand niet meer… De grootste ONZIN!!! Je mag dan misschien niet meer verbranden, maar het afweersmechanisme van de huid wordt continue aangetast en hierdoor blijft de kans op huidkanker gewoon bestaan!

Schade aan de huid wordt voornamelijk aangericht in de kinderjaren. Wanneer kinderen/jongeren meerdere keren verbranden is de kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen toegenomen met 40%!!!
Het meest kwetsbaar zijn baby’s en peuters, het best is om ze echt uit de zon te houden. We hebben in onze huid een repareringsmechanisme, dit mechanisme is bij baby’s en peuters nog niet af!

UVA en/of UVB

UVA staat voor Ultra Violette straling AGING(veroudering) UVA zorgt dus voor veroudering van de huid. Er wordt niet voor niets gezegd dat een goede zonbescherming de beste anti-rimpel crème is die er bestaat!

UVB staat voor Ultra Violette straling BURN(verbranding) UVB zorgt voor het verbranden van de huid. Je snapt dus wel dat een goed zonbeschermingsproduct bescherming moet bieden tegen zowel UVA als UVB!

De onderstaande producten bevatten de juiste ingrediënten en een bescherming tegen UVA en UVB en zijn bij ons in de praktijk te verkrijgen!
Dit is uiteraard niet het enige wat we bieden, wil je meer informatie vraag het ons!

huidzorgharderwijk-product-eucerin