Eerste blog Huidzorg Harderwijk

By oktober 7, 2015Algemeen

Blog Huidzorg Harderwijk

Nou het is zover, de eerste blog van Huidzorg Harderwijk is een feit!!

Vandaag schrijf ik over de scholing die wij gevolgd hebben afgelopen zaterdag 26 september 2015.

Dermalumni
Afgelopen zaterdag was een leuke gezellige dag, samen scholingen volgen is leerzaam, maar ook zeker gezellig! Natuurlijk waren wij niet de enige, samen met nog 230 andere huidtherapeuten waren wij aanwezig bij de jaarlijkse bijeenkomst van de dermalumni. Van die 230 kennen we heel wat andere therapeuten, dus je kan je voorstellen dat het een hoop geklets en gekakel is bij binnenkomst!

Maar daar komen we natuurlijk niet voor. De dag was ingedeeld in twee delen de ochtend bestond uit lezingen en de middag uit workshops.

De lezingen in de ochtend liepen erg uiteen. Des al niet te min waren ze stuk voor stuk zeer interessant.

De hormoonfactor
De spits werd afgebeten door schrijver van het boek “de hormoonfactor” Ralph Moorman. Zijn lezing ging over voeding. En dan vooral de manipulaties en toevoegingen van levensmiddelen. Natuurlijk werd de lezing vooral toegespitst op wat dat voor invloed heeft op lichamelijke aandoeningen.

Dermatologisch getest
De tweede spreker was een dame van het merk Paula’s choice. Zij had een aantal opmerkelijke punten over de labels op producten.
Iedereen kent wel de claims die vermeld staan op een product als; dermatologisch getest of hypoallergeen. Dit zijn vaak inhoudsloze claims van fabrikanten!
Dermatologisch getest betekend niets meer, dan dat een dermatoloog een aantal patiënten vraagt een product te testen en vervolgens te vragen wat deze patiënten van dit product vonden. Onafhankelijk van de uitkomst, kan er nu een stempel gezet worden op dit product DERMATOLOGISCH GETEST!

Passie
De derde lezing ging over laser, ondanks dat we daar bij Huidzorg Harderwijk niets mee doen, was deze lezing zeer interessant! Dit kwam voornamelijk door de dames die de lezing gaven! De lezing werd gegeven met zoveel passie, dat je helemaal werd meegenomen in het verhaal. Het is zo mooi te zien dat mensen met zo veel enthousiasme over hun vak kunnen praten!

Oncologie
Na de lunch was het tijd voor de workshops, wij hadden ingeschreven op de workshops:
omgaan met oncologische patiënten en communiceren met verwijzers.
Allereerst omgaan met oncologische patiënten, dat is iets wat bij ons in de praktijk natuurlijk nog al veel voorkomt! Het grootste gedeelte van onze werkdag, zien we mensen met een oncologische achtergrond. Maar hoe ga je daar dan mee om, een workshop over dit onderwerp is altijd van harte welkom. Wat zijn eigenlijk je valkuilen, hoe ga je om met emoties, wat doe je wanneer iemand een slecht nieuws bericht heeft ontvangen. Natuurlijk zijn hier geen ‘hapklare’ antwoorden voor, maar het is zeker goed om daar eens over na te denken!!

Communiceren met verwijzers
De laatste workshop was meer commercieel gericht. Zoals bijna iedereen tegenwoordig weet, wordt de zorg steeds commerciëler! Hoe kom je aan je patiënten? In ons geval gaat dat nog vaak op verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts of specialist. Maar hoe zorg je ervoor dat deze arts ook zijn/haar patiënten nu naar jou verwijst, dat heeft te maken met het binnenkomen bij de arts. En wanneer je binnen bent hoe zorg je ervoor dat je deze arts ervan overtuigd dat jij dan de beste persoon bent voor zijn/haar patiënten!

Zoals je wel zult begrijpen een zeer interessante, gezellige en leerzame dag, maar ook genoeg stof om weer over na te denken en in praktijk te brengen!!

Volg ons op facebook of check regelmatig de site voor meer blogs, tips en nieuwsfeiten!!